Anmeldelse - Fra NRK2.no/Dansefot [11.10.2005]
 
Danseband i Drøbak-idyll- Ut mot havet…Og jeg heter Rune liksom. Draru paralleller eller?
Jo da. Det er viktig å kunne dra en spøk, når man skal sitte og fryse i tynne hvite plagg på noen klipper i Drøbak i nesten 12 timer.

Ida Bergstrøm - 14. August 2005 23:38

DRØBAK: - Anne Kristin, kan du kysse Trond? Monica Moslet fra Kråkstad er altmuligkvinne i dag. Manusforfatter, regissør, sin egen personlige assistent og ansvarlig for alle praktiske detaljer og rekvisitter, som posen med reker som skal være med på sommerfesten. Dessuten er hun gift med Jon Moslet som spiller trommer i dansebandet ”Jetz”, og som sitter sammen med 20 hvitkledde jenter og gutter rundt et bord og skåler i vinglass fylt med Singobrus.
- Ere no stemning her’ a?, spør vokalist Rune Olsen Ekmo og hever glasset:
- Skål! Singo! Det er gøy på landet!
Klippene i Badeparken i Drøbak er scenen for festen i musikkvideoen til den nye singelen ”Jeg har deg nær”, som kommer ut i oktober sammen med det nye albumet til ”Jetz”.

Kyss da!
Det tar lang tid å sette opp scenen med rekemiddag og vin. Og når den vel er i orden, tar det lang tid å filme den. ”Jeg har deg nær…” mimer vokalist Rune til Silje – hans store forelskelse i musikkvideoen.
- Sånn fåru damene ut av fatning” gliser Rune til bandkamerater og statister. Smektende dansebandmusikk glir over klippene, men Monika er ikke fornøyd med flørtingen.
- Rune og Silje, vi må ha mer blikk!
- Jon og Anne-Kristin! Kyss da!!
- Det er så vanskelig å late som…, sukker Anne-Kristin, og kysser Jon.

Takker kommunen
Det er ikke sol i Badeparken på videoinnspillingsdagen, men ifølge bandleder Jan Ove Rustestuen, er det en fordel.
- Hvis man har sol og ikke sol om hverandre blir det vanskelig å klippe sammen. Det er en fordel at det er overskyet, det blir også bedre lys.
Jan Ove og bandet har utarbeidet konseptet for videoen sammen, og besøkte Drøbak for noen uker siden for å planlegge de ulike scenene og hvor de skulle filmes.
- Og kulturavdelingen i Frogn kommune må ha en stor takk, skyter Monika inn.
- De har vært så samarbeidsvillige og har virkelig stått på for at vi skulle få til dette. De har ordnet doer og rengjort stedet og ordnet med strøm og i det hele tatt, ringt og ordna og styra!

Star Wars…
Mens Monika løper for å legge litt flere reker på tallerkenene på bordet, tar statist og barnebokforfatter Ruben Eliasen fra Vestby seg en colapause. De fleste av statistene er fra Follo og er venner av bandet. Ruben er venn av Monika og mener han ble lurt med på dagens videoinnspilling: - Jeg har plassert en Darth Vader figur på bordet der jeg sitter, så det føles litt bedre å være med på en danseband video.
I bakgrunnen roper vokalist Rune: - Jeg holder med Follo i fotball!

Flørte, kysse, synge!
En liten pause er over og festen er i gang igjen. Monika river seg i håret og roper at Hanne og Jørgen også må kysse. Og Rune og Silje må flørte enda mer.
- Rune, nå må du være klar og konse for nå skal du synge hele teksten. Kjører kamera nå!
Men så kommer plutselig Color Line inn i bildet… Kutt!
- Det blir reklame vet du, forklarer Monika, - Da får vi ikke spilt den på TV2… Ikke pell deg i ansiktet! Du har sminke på, skønneru!
Monika legger seg ned på en klippe og havner nesten mitt i rekeposen. Det er litt kaldt og det blåser. Innspillingen er ikke kommet halvveis engang.
- Jeg skal nok være glad sånn i halv 11 tida i kveld, smiler hun og kaster rekeposen av gårde.
- Er det lov å kysse litt sånn eller?, spør noen av statistene.
Regissøren lyser opp…: - Ja! Gjerne! Så slipper jeg å rope det!, svarer hun med et lettens sukk idet hun legger seg ned på klippen igjen, mens Rune mimer i vei; ”Du er den engel jeg har ventet på…”, langt inn i Oslofjorden og over hele Badeparken i Drøbak.